Obrestad-Tananger

I dag ble det 34km, og vi endte opp i Tananger. Tananger er antakelig en mellomting mellom Tana og Porsanger, men det er fint her likevel.

20120430-211113.jpg
Jæren er nå et avsluttet kapittel, og vi er fornøyde med å komme oss forbi uten større problemer. Sjøføret i dag var tilnærmet flatt. Lunsj i Sele, før vi kom oss de siste kilometerne helt fram. Vi fant en fin teltplass (på kommunal grunn). Av nordnorsk høflighet gikk jeg opp til naboen for å hilse på, og fortalte om våre campingplaner for natten. Det skulle jeg ikke ha gjort, for det avstedkom stor bekymring hos fruen i huset. Hun ropte på Reidar. Reidar viste seg å være minst like utrygg på dette feltet, og jeg forsto at saken nok måtte inn for kommunestyret før dette kunne avgjøres på en korrekt måte. Vi motsto lysten til å slå opp teltet i gangen hans, og gikk videre for å finne venner. Det gikk ganske fint. Vi traff Svein og en kompis nede på brygga. En time senere hadde vi fått handlet, Svein hadde kokt krabbe til oss, og vi fikk grunnkurs i krabbe-demontering.

20120430-233325.jpg
Vi rotet oss gjennom måltidet mens vi hadde besøk av Øyvind Amundsen og Ingvald -onkelen til Lars. Etter hvert trakk vi inn i teltet, etter en omvisning på kystkultur-museet.

20120430-233922.jpg
Kona til Svein hadde imidlertid sett oss i fullt dagslys, og ba han hente oss så vi fikk dusje. En liten drink for medisinsk bruk ble det også. Fantastisk trivelige folk, og jeg fikk til og med sun-block, siden jeg selvfølgelig er solbrent på begge ørene. Nå er Lars sint for at han ikke finner sakene sine inne i teltet, og vi tar kveld på vanlig måte. God natt!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Obrestad-Tananger

  1. Miamaria sier:

    Så flott med masse trivelige folk! Og krabbe! Godt å høre at de (fleste) vet å ta godt vare på dere der sør. :) Betryggende. Ha god tur videre!

  2. Øyvind Amundsen sier:

    Hyggelig og hilse på dere i går :-) Heldighvis er ikke alle her som Reidar og kona :-)
    God tur videre. Vi følger dere på ferden.